top of page
maartenbruinsma

Arrawarra - Dicky Beach

Bijgewerkt op: 29 jan. 2023

Als de zon niet naar ons komt, dan rijden we wel naar de zon. Bij de Sunshine Coast moet toch echt wel het zonnetje schijnen.

Na een nacht met zeer veel regen, is alles drassig en nat. Gistermiddag stond de camping best vol. Het is 9:00 uur 's ochtends en de camping is bijna helemaal leeg. Wij besluiten ook om een dag eerder weg te gaan als we lezen dat het vandaag ook de hele dag blijft regenen. Maarten moet nog naar buiten om de stroom en water van de camper te halen. Hij merkt meteen dat we een goede keuze hebben gemaakt om te vertrekken want zijn schoenen zijn echt doorweekt. Het gaat wel een paar dagen duren voordat de schoenen weer droog zijn.


We gaan een deel van de geplande route overslaan om beter weer te krijgen. We keken echt uit om naar Byron Bay en Brisbane te gaan, maar we besluiten om dit over te slaan. De komende dagen wordt ook hier heel veel regen verwacht. We stappen de camper in en rijden naar Dicky Beach.


We rijden tot aan Byron Bay in heel slecht weer met weinig zicht door de harde regen. Hele stukken kunnen we niet harder dan 70 km/u rijden. Het is vermoeiend rijden, maar zodra we de Sunshine Coast inrijden begint de zon te schijnen. Echt te bizar voor woorden, maar we zijn er maar al te blij mee. Onderweg doen we meteen boodschappen. Om te vieren dat we zon hebben, hebben we lekkere donuts gehaald. Als we op de camping aankomen en de camper hebben geparkeerd zetten we de tafel en stoelen buiten. Wat kunnen zonnestralen toch als een geluksmomentje voelen. In het zonnetje, genieten we van de donuts.


Op bijna elke camping hebben we stroom, is er een aansluiting op de waterleiding en kan je het 'grey water' (water uit de spoelbak) aansluiten op een afvoer. Het toilet kan je niet aansluiten op de riolering. Het wordt tijd om de cassettetoilet te legen bij het dump-point op de camping. Niet ons favoriete onderdeel van de vakantie. Bij het leeggieten en schoonmaken de neus maar goed dicht houden.


Op de camping staat er elke dag een andere foodtruck. Vandaag is het pizzadag. We bestellen een paar pizza’s en kijken hoe deze worden gebakken in de steenoven. Wat kan een goede pizza toch lekker zijn!

 

Aanrader

Het is een mooie camping, dicht aan zee. De camping ziet er goed verzorgd uit en een leuk speeltuintje voor de kinderen. Het zwembad is niet heel groot, maar met de zee in de achtertuin groot genoeg.





Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page