top of page
maartenbruinsma

Cairns

Bijgewerkt op: 30 jan. 2023

De komende 5 dagen overnachten we in Cairns. We bezoeken Port Douglas, de Great Barrier Reef en Kuranda, maar nemen ook tijd voor ontspanning.

De komende dagen verblijven we op dezelfde camping. We hebben gelukkig een leuke camping in de buurt van Cairns gevonden met mooie zwembaden en speeltuinen.


De kinderen willen de eerste dag graag op de camping blijven om te spelen in de speeltuin en het zwembad. Het is lekker weer, dus een goed idee om van het zonnetje te genieten. We spelen uren in het zwembad. In het begin hebben ze hun UV-shirts aan. Na een tijdje doen ze de UV-shirtjes uit, maar al snel zien we dat de zonkracht in Australië veel sterker is dan in Nederland. Snel krijgen ze weer hun shirtjes aan. Wij hebben geen UV-shirts aan en hebben ons wel goed ingesmeerd, maar met het vele zwemmen waren onze schouders toch licht verbrand. Voor lunch kan je online bij het eetcafé van de camping eten bestellen en dit wordt bij het zwembad bezorgd. Je krijgt een sms als het eten bij de kiosk klaarligt. Dit werkt perfect. De pizza margerita en frietjes met inktvis zijn heerlijk!


De volgende dag gaan we naar Port Douglas. Dit is een mooie route langs de kust met prachtige uitzichten over zee en aan de andere kant van de weg het regenwoud. Echt een aanrader! Bij Port Douglas gaan we bij de Four Mile Beach zwemmen. Daan en Emma vinden de golven wel een beetje spannend. De golven worden ook steeds hoger, dus papa moet ook het water in. Hij is weer helemaal kind. Na een paar uur gespeeld te hebben in zee rijden we terug naar Cairns. Onderweg stoppen we nog een paar keer om van de prachtige regenwoud aan de zee te genieten. Aangezien de campingkeuken ook bbq's heeft, gaan we naar de supermarkt en halen een bizar groot stuk steak. Papa bakt de steak klaar met wat kruiden uit de kruidentuin van de camping. Dit is puur genieten.


We staan alweer een paar dagen op de camping. Vanochtend wordt er op de camping door een eco-bioloog een presentatie over de Great Barrier Reef gegeven. Ze vertelt dit op een leuke manier en de kinderen kijken vol aandacht naar deze Engelstalige presentatie. Daarna geeft ze een snorkel workshop voor de kinderen in het zwembad. Een goede voorbereiding voor morgen. Emma en Daan krijgen een snorkel en zwemvliezen. Ze hebben het snorkelen al snel onder de knie! 's Middags gaan we ook nog lekker zwemmen in zwembad. De laatste week hebben we paar keer een dag zonder activiteiten gehad. De kinderen vinden het heel prettig dat we nu wat meer rustmomenten hebben.


Het is onze 3e dag in Cairns en we hebben een mooie excursie op het programma staan. We gaan met een boot de zee op om de Great Barrier Reef te zien. We hebben gekozen voor de excursie bij de Moore Reef pontoon van Sunlover Reef Cruises. We hebben hiervoor gekozen zodat de kinderen op verschillende manieren de vissen en koraal kunnen zien. In 90 minuten varen we 50 kilometer de zee op, naar het ponton. Natuurlijk hebben we ook vandaag onze zeeziekpillen ingenomen. We zitten, ondanks dat het druk is op de boot, op een rustig plekje en genieten van een leuke boottocht. In de verte zien we onze bestemming. We stappen van de boot af en gaan als eerste naar een ruimte waar we onder water de eerste vissen zien.


Na een goede en uitgebreide lunch, gaan we snorkelen. Eerst gaan Emma en papa snorkelen. We trekken onze wetsuits en zwemvest aan. Papa draagt dus ook een zwemvest. Dit is echt een aanrader, want in zee gaan de kinderen aan je hangen en met een zwemvest houd je het ook ontspannen voor jezelf. De zwemvliezen worden aangetrokken en de duikbrillen gaan op. Voorzichtig gaat Emma het water in. Ze vindt het super spannend en wilt weer terug naar de kant. Na een paar pogingen geeft ze aan dat ze wilt stoppen. Nu is Daan aan de beurt. Ook hij vindt het spannend, maar na de 3e poging zijn we heerlijk aan het snorkelen. Echt een vader-zoon momentje. Wat is het fijn om dit samen te doen. Na een tijdje wilt Daan ook het water uit.

Daan, Emma en Sara gaan samen met mama varen in een ‘onderzeeboot’. Dit is een heel goed alternatief om de vissen en het koraal te zien. Papa blijft ondertussen snorkelen. In Airlie Beach was de zee nogal troebel. Hier is het water kraakhelder. Papa blijft daarom graag nog een tijdje snorkelen.


Rond 15:00 uur stappen we weer de boot op. Er is gratis thee, koffie en koekjes. De kinderen liggen op de bank uit te rusten. Deze excursie was erg leuk. Om onze laatste dag op deze camping goed af te sluiten halen we ’s avonds eten op de camping. Voor het laatst de overheerlijke inktvis.


De volgende dag verlaten we de camping en rijden we naar de Skyrail Smithfield Terminal. We gaan met een kabelbaan de bergen en het regenwoud in. Tussendoor kan je 2 keer uitstappen en bij de laatste stop gaan we met een stoomtrein terug. Een kabelbaan is altijd een recept voor succes. We kijken verwonderd naar buiten. Overal zien we regenwoud. Bij de eerste stop maken we een wandeling tussen de bomen. Nu zie je echt duidelijk dat dit geen gewoon bos is, maar een tropisch regenwoud. Ook de kinderen valt dit op.


Bij de 2e stop, is er weer een gelegenheid voor een wandeling. Nu kan je ook de waterval zien. Op de achtergrond zien we de stroomtrein rijden. Als we de kinderen vertellen dat ze daar straks ook in gaan rijden, worden ze super enthousiast.

De laatste stop is in het dorp Kuranda. Een commercieel dorpje waar we een aantal uren verblijven voordat onze trein vertrekt. Maar wat gaan we hier eigenlijk doen? Er blijkt een kleine dierentuin Kurunda Koala Garden te zijn waar we de laatste kans hebben om nog een koala te zien. We twijfelen omdat we al een aantal dierentuinen hebben gezien, maar de kinderen weten ons snel te overtuigen. De kinderen bekijken weer met evenveel enthousiasme alle dieren. Na een klein uurtje verlaten we de dierentuin. We halen sushi om dit vervolgens in het park (met speeltuin) op te eten. Rustig aan lopen we terug naar de stoomtrein (Kuranda Scenic Railway). De kinderen vinden het heel leuk om in deze historische trein te zitten. Althans, in het begin vinden ze het leuk. De treinreis duurt meer dan een uur. Na een half uurtje begint de verveling wel een beetje toe te slaan.


Onze laatste nacht overnachten we op een NRMA camping in Cairns, een paar kilometer van de plek waar we morgen onze camper moeten inleveren. Waar we heel enthousiast waren over alle andere NRMA campings, valt deze camping tegen. Gelukkig niet erg, want we hadden toch geen tijd om van de camping te genieten. We moeten alles weer inpakken.

 

Aanrader

Het is een leuke en mooie camping met op de achtergrond het tropisch regenwoud. Ze organiseren veel activiteiten. Daarnaast hebben ze twee zwembaden, een waterpark, speeltuinen dus de kinderen hoeven zicht echt niet te vervelen. Als je een rondreis met de auto zou maken, dan kan je hier ook prima een huisje huren.

 

Geen aanrader

De camping heeft kleine plaatsen en er is geen tot weinig sfeer op de camping. De toiletgebouwen zien er wel goed verzorgd uit, maar de prullenbakken en kliko's puilen uit.






Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page