top of page
maartenbruinsma

Hervey Bay - Agnes Water

Bijgewerkt op: 2 feb. 2023

Vanuit Hervey Bay kun je een leuke walvistour maken of Fraser Island bezoeken. De kinderen kiezen iets heel anders....

Begin van onze reis hebben we met de kinderen de afspraak gemaakt dat ze mee kiezen wat we doen. Hervey Bay staat bekend om de walvistours en Fraser Island, maar de kinderen willen graag naar het strand. Het strand waar ze juist in het begin van de vakantie snel genoeg van hadden, kunnen we nu juist niet vaak genoeg naar toe. Wij zijn al op Fraser Island geweest tijdens een eerdere reis, dus we gaan mee met de keuze van de kinderen. Hiervoor hadden we natuurlijk niet persé naar Hervey Bay hoeven gaan. Dit is ook reizen van kleine kinderen: aanpassen aan de situatie.


Daan en papa maken eerst een strandwandeling en vervolgens gaan ze aangespoeld koraal verzamelen. De meiden vermaken zich eerst in de speeltuin en komen later de jongens helpen. We vertellen ze van alles over het koraal en de kinderen vinden het erg interessant. Hoe zullen ze gaan reageren als ze het levende koraal van de Great Barrier Reef gaan zien?


Fish & chips begint ook een rode draad in deze vakantie te worden. Het is elke keer een succes als we het halen. We halen dus vandaag ook weer fish & chips en rijden door naar Wetside Water Park. Helaas gesloten. Gelukkig staat ernaast een grote speeltuin (All Abilities Playground). We zoeken een picknicktafel en snoepen lekker van de fish & chips. De kinderen kijken ondertussen ook verlekkerd naar de speeltuin en al gauw zijn ze weg. Daan en Emma klimmen in een heel hoog klimrek en gaan met de glijbaan naar beneden. En nog een keer en nog een keer… Dit is echt een prima plek.


Ze hebben even lekker gespeeld en we stappen in de camper om door te rijden naar ons volgende verblijf. We willen op een klein kangoeroe opvang (Horizons Kangaroo Sanctuary) kamperen in Agnes Water. Ze hebben hier ook een paar campingplaatsen. We hebben al een paar keer gebeld, maar krijgen geen contact. We nemen toch de gok om erheen te gaan. De kangoeroes onthalen ons met enthousiasme maar helaas is er geen plek waar onze camper op kan staan. We vinden al snel een andere camping. Het is soort hippie camping. Er hangt een relaxte sfeer. We maken een praatje met een ander stel met jonge kinderen die vanwege Corona hebben besloten om in een camper te gaan wonen om wat meer van Australië te zien aangezien de kinderen online onderwijs krijgen. Zo kan het ook! Een hippie stelletje heeft een kampvuur gemaakt en we worden uitgenodigd om erbij te zitten. De marshmallows worden uit de camper gehaald en worden geroosterd bij het kampvuur.

 

Aanrader

Het is een beetje een hippie camping, waardoor het een heel relaxen sfeer heeft. Iedereen is heel behulpzaam en vriendelijk. De campingplaatsen zijn mooi opgezet.







Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page