top of page
maartenbruinsma

Jervis Bay - Kangaroo Valley - Katoomba

Bijgewerkt op: 29 jan. 2023

We reizen vandaag van Jervis Bay naar Katoomba. Een lange reisdag met een paar mooie stops.

We vertellen de kinderen dat we vandaag lang moeten rijden. De eerste reactie: "Easy". De kinderen willen nog wel graag even langs het strand van gisteren. En wij ook. Op naar Hyams Beach om de witte stranden en de blauwe zee te bewonderen. We spelen tikkertje en doen renwedstrijdjes. Natuurlijk wordt er met het zand gespeeld voordat we richting Katoomba rijden.


We rijden via Kangaroo Valley, waar we (na even te hebben gezocht) stoppen op Bendeela Recreation Area. We zien geen kangoeroes, maar wel een wombat waarmee we een fotosessie houden. De wombat moet natuurlijk ook geaaid worden. Gelukkig vindt de wombat het allemaal best en eet rustig door.


Als we iets verder rijden blijkt dat de weg is afgesloten. We moeten helemaal terug en rijden ongeveer 2 uur om. De lange reisdag wordt hierdoor nog langer. We besluiten om geen toeristische tussenstops meer te maken en rijden in één keer door. De weg tussen Sydney en Katoomba is druk en ondertussen is het ook al donker geworden. Als we de camping oprijden ligt er netjes een envelopje voor ons klaar. We hebben gebeld dat we pas laat zouden aankomen. We parkeren de camper, eten snel een hapje en gaan daarna naar bed.

 

Aanrader

De camping ziet er verzorgd uit. Ze zeggen dat er WiFi is, maar dit blijkt alleen bij de receptie te zijn (in plaats van op de gehele camping zoals op de site staat). De receptioniste geeft ook aan dat het WiFi netwerk slecht is. Natuurlijk geen probleem, maar houdt er rekening mee als je excursies of de verdere route wilt plannen. De camping ligt dichtbij Katoomba Science World en andere bezienswaardigheden.



 

Tip

  • In Kangaroo Valley ligt Bendeela Recreation Area. Je kan hier overnachten en je hebt een grote kans om een wombat te zien. Je neemt de afslag waar de Bendeela Road overgaat in de Jacks Corner Road. Dit is een naamloze weg en wij dachten ook dat we verkeerd reden. Vanaf de afslag heb je na 2,9 kilometer, aan de linkerkant, een steile weg naar beneden. Hier ligt Bendeela Recreation Area.





Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Opmerkingen zijn uitgezet.
bottom of page