top of page
maartenbruinsma

Katoomba (Blue Mountains)

Bijgewerkt op: 29 jan. 2023

We zitten vandaag in de bergen (Blue Mountains). De omgeving is compleet anders dan de afgelopen weken. Bergen in plaats van zee.


In de Blue Mountains is van alles te doen. De kinderen kiezen voor Scenic World Blue Mountains, wat op een paar kilometer van de camping ligt. Na de lange reisdag van gisteren, kunnen de kinderen niet wachten om in de kabelbaan te zitten.


Scenic World Blue Mountains heeft 2 kabelbanen en een trein, waarmee je een mooi overzicht over het gebied hebt. We gaan als eerste in de gele Scenic Skyway welke je in een paar minuten naar Echo Point brengt en terug (je kan niet bij Echo Point uitstappen). De kabelbaan heeft een glazenvloer, zodat je naar een kleine waterval kan kijken. We zien ook de ‘Three Sisters’. Dit zijn drie bergtopjes naast elkaar. Echt onder de indruk zijn we niet. In het begin vinden de kinderen het nog interessant, maar al snel wordt de reiling in de kabelbaan als atletiektoestellen gebruikt. We zeggen dat dit niet de bedoeling is en gelukkig stoppen ze, want we schamen ons wel een beetje.


Op naar de volgende kabelbaan. Deze blauwe kabelbaan (Scenic Cableway) brengt je via de steile berg naar beneden. We stappen uit, waar een wandelroute is gemaakt door het regenwoud. Het is een leuke en makkelijke wandeling van de kabelbaan naar het treintje. Bij het treintje aangekomen zie je hoe steil deze omhoog gaat. We gaan zitten of beter gezegd 'liggen' in de stoeltjes. We gaan met 65 graden omhoog en je moet je goed vasthouden. Een spannend maar heel leuk ritje. Als we uitstappen willen de kinderen nog een keertje. We sluiten aan in de rij, om vervolgens weer in het treintje te stappen. We gaan nu naar beneden en dit is nog leuker! De kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen en na een paar ritjes worden we al herkend door het personeel.


Na een lekkere lunch willen de kinderen nog een keertje in de kabelbanen en het treintje. Je kan onbeperkt gaan en het is vrij rustig, dus we gaan weer! Niet geheel erg, vinden de kinderen het na een tijdje ook wel genoeg. We rijden via Echo Point en de supermarkt terug naar de camping.


We hebben ons goed vermaakt, maar of het nu echt de moeite waard was om voor een dag naar de Blue Mountains te gaan, betwijfelen we toch wel een beetje.

 

Aanrader

De camping ziet er verzorgd uit. Ze zeggen dat er WiFi is, maar dit blijkt alleen bij de receptie te zijn. De receptioniste geeft ook aan dat het WiFi netwerk slecht is. Natuurlijk geen probleem, maar houdt er rekening mee als je excursies of de verdere route wilt plannen. De camping ligt wel dichtbij Katoomba Science World en andere bezienswaardigheden.



Recente blogposts

Alles weergeven

Sydney

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page