top of page
maartenbruinsma

Koorana Crocodile Farm

Bijgewerkt op: 30 jan. 2023

We reizen vandaag in de komende twee dagen naar Airlie Beach. Het is een lange afstand en we hebben best wat moeite moeten doen om iets leuks te vinden, maar het is gelukt.


We blijven maar één nachtje in Agnes Water en stappen alweer bijtijds de camper in. Na een tijdje komen we aan op een krokodillenboerderij (Koorana Crocodile Farm). We parkeren de camper, doen de deur open en staan naast de hokken met krokodillen. Er wordt twee keer per dag een rondleiding gegeven. De eerste rondleiding is al bezig dus we beginnen eerst met een lunch bij het restaurant van de krokodillenboerderij waar natuurlijk gerechten met krokodillenvlees wordt geserveerd. Het restaurant ligt aan een waterplas waar een aantal krokodillen heerlijk liggen te zonnen. Wij genieten ondertussen van een krokodillen steak en hamburger. Daan vindt het ook erg lekker en hij weet heel goed dat hij krokodil eet. Emma vindt het redelijk lekker en Sara houdt het maar bij de frietjes.


Daarna hebben we een leuke informatieve rondleiding en tussendoor worden een aantal krokodillen gevoerd. De eigenaar kan heel enthousiast praten en hij vertelt op een leuke manier over het verschil tussen krokodillen en alligators. Wij wisten niet dat een alligator veel minder gevaarlijk is dan een krokodil, maar wel veel groter zijn. In de maanden februari tot en met mei heb je zelfs de kans om een krokodil uit een ei te zien komen. Het is nu juli, dus dat gaat aan ons voorbij.


Als afsluiter mogen we een kleine krokodil (van 3 jaar oud) vasthouden. Daan durft de krokodil ook vast te houden. Emma helpt Daan liever door alleen de staart vast te houden. Sara houdt (zoals verwacht) afstand. Zo trots als een pauw rijden we door naar Marlborough waar we op een doorreiscamping overnachten. We hebben van de eigenaresse oud brood gekregen om de geiten te voeren. Sara voert liever zichzelf het brood.

 

Geen aanrader

Het is een echte doorreiscamping waar vooral chauffeurs gebruik van maken. De camping is schoon en we worden heel vriendelijk ontvangen, maar de camping heeft geen speel aangelegenheden. De prijs voor een overnachting is overigens ook laag.


 

Tip

In Marlborough is aan de de overkant van de weg ook een groot terrein waar je gratis kan overnachten. Hier staan meer (lokale) toeristen en oogt wat gezelliger.




Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page