top of page
maartenbruinsma

Noosa Heads

Bijgewerkt op: 2 feb. 2023

We verlaten Dicky Beach en rijden naar Hervey Beach. Onderweg maken we een stop bij Noosa Heads. Eigenlijk willen we hier een paar dagen blijven, maar ook hier gaat het eind van de dag regenen, dus we hebben er een pitstop van gemaakt maar dan wel een pittige!

We hebben, uit onze vorige reis, mooie herinneringen aan Noosa Heads. Eigenlijk is het zonde dat we niet langer kunnen blijven, maar helaas is het niet anders. We parkeren de camper en gaan lopen naar Dolphin Point. Het is nog heerlijk weer en vol energie starten we aan de 2,4 kilometer lange wandeling. Daan en Emma lopen alles zelf. De eerste weken heeft Sara veel in de rugdrager van Tula gezeten. Deze rugdrager is heel compact en Sara vindt het eerlijk om erin gedragen te worden. We zien de laatste dagen ook dat ze zelf steeds meer loopt. Ze heeft vandaag ook de smaak te pakken en loopt het grootste deel zelf. We worden beloond met een prachtig uitzicht over de turquoise zee. Emma: “Papa, het is hier echt heel mooi. Hier wil ik wel blijven.” Dat gaat natuurlijk niet. Helaas zien we geen dolfijnen of zeeschildpadden in zee, maar met dit uitzicht is dat geen gemis. We blijven een tijdje genieten van deze mooie plek.


Tja en nu moeten we terug. We moeten Emma goed motiveren om zelf te blijven lopen. Ze wilt eigenlijk nog helemaal niet terug en is moe maar ze doet het heel goed. Sara ligt op de rug bij papa te slapen. Als we terug in het dorp zijn, hebben we honger. We kopen mega hotdogs bij een foodtruck en dit gaat er wel in! De eerste is snel op en Sara heeft zich de andere hotdog toegeëigend. Ze wilt deze echt niet delen. We gaan er nog een paar halen, want Daan en Emma willen ook hun eigen hotdog. De verkoper van de hotdogs vindt het prachtig om te zien hoe de kinderen elk zo’n hele hotdog opeten. Natuurlijk verdient hij er goed aan, maar hij neemt echt even tijd voor ons en de kinderen krijgen stickers.


De kinderen mogen nog even op het strand spelen, terwijl op de achtergrond leeftijdsgenootjes aan het oefenen zijn om te leren surfen. Dit is voor ons echt Australië: zon, zee en surfers.


We moeten nog een stukje naar de camper lopen en rijden door naar Hervey Bay. Als we op de camping aankomen wordt het al snel donker.

 

Redelijk

De camping heeft veel plaatsen met vaste gasten, maar er zijn ook verschillende plekken beschikbaar voor een paar dagen vakantie. De camping is minder sfeervol van andere campings, maar ziet er goed verzocht uit. Er is alleen weinig te beleven voor de kinderen.



Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page