top of page
maartenbruinsma

Potoroo Palace

Bijgewerkt op: 29 jan. 2023

We rijden vandaag van Merimbula naar South Durras. De dag staat in het teken van kangoeroes. We bezoeken Potoroo Palace, waar we kangoeroes kunnen aaien. Einde van de middag worden we op de camping ook ontvangen door deze vrolijke springende diertjes.

Onze campingplaats kijkt prachtig uit over zee. Een betere start van de dag kunnen wij ons niet wensen. We hebben achterin de camper het bed verbouwt tot een lekkere chill hoek. We hebben echt een schitterend uitzicht, maar helaas moeten we alweer verder.


We gaan echter eerst naar de speeltuin (Ford Park Playground) aan het strand (Merimbula Main Beach) want de kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen. We kunnen nu genieten van beide: de speeltuin en het strand.


Na een uurtje rijden we door naar een dierenopvang Potoroo Palace. Het is een beetje een vage plek en je moet echt niet de vergelijking maken met een goed verzorgde dierentuin, maar de dieren zijn hier terecht gekomen omdat ze opvang nodig hadden dus het is nobel (vrijwilligers)werk dat hier wordt verzet. We kunnen hier verschillende dieren eten geven en kunnen zelfs kangoeroes aaien!


In het park zijn er verschillende plekken waar je kan picknicken of bbqen. We hebben onze eigen lunch meegenomen en dit is helemaal geen probleem. We zoeken een picknicktafel op een zonnig stukje op dit park en kunnen smullen van onze fish & chips. De ganzen en de vogels vinden ons idee ook heel goed en proberen mee te eten. Nu de magen weer goed gevuld zijn, is het tijd om de dieren te ontdekken.


We lopen eerst naar de vleermuizen. "Papa, papa kijk, waarom hangen die beestjes naar beneden?", vraagt Sara. Inderdaad, eigenlijk best gek of beter gezegd: bijzonder. We weten het antwoord ook niet. We lopen verder en zien een koala in de boom zitten. Een koala blijkt heel hard te kunnen schreeuwen. Ze blijven ons steeds weer verbazen.


In de verte zien we de kangoeroes. Hiervoor zijn we gekomen. De kangoeroes liggen heerlijk in het zonnetje te genieten. De kinderen aarzelen om de kangoeroes te aaien. Daan durft als eerste een kangoeroe te aaien. Emma vindt het spannend, maar als grote broer durft, dan durft zij ook. Sara durft uiteindelijk bij mama op schoot ook de kangoeroes te aaien. De kangoeroes krijgen alle aandacht van de kinderen.


Er komt een dierenverzorger aanlopen om de dieren eten te geven. De kinderen helpen haar maar al te graag mee, al is het in het begin best een beetje spannend. Na het voederen lopen we langs de emoe, de slangen en de vogels terug naar de camper. We hebben vooraf best even getwijfeld of dit de moeite waard was, maar dit is zeker een aanrader.


We rijden door naar South Durras om te overnachten. De kinderen weten niet wat ze meemaken. In dit dorpje lopen de kangoeroes gewoon door de tuinen van de bewoners en ze lopen ook op de camping. Bij de receptie lenen we een aantal familiespelletjes om samen te spelen. Dit is de eerste camping met een restaurant, dus daar maken we direct gebruik van. Het is niet de meest sfeervolle tent, maar het eten is erg lekker en ook wel eens fijn om niet zelf te hoeven koken. De kinderen genieten van de live muziek.

 

Aanrader

Het is een goed verzorgde en schone camping. Op de camping liggen wel keutels van loslopende kangoeroes, maar dat weegt niet op tegen de ervaring dat je tussen de kangoeroes kampeert.







Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page