top of page
maartenbruinsma

Sunshine Coast

Bijgewerkt op: 30 jan. 2023

De komende twee dagen blijven we in de Sunshine Coast. We gaan eerst naar Australia Zoo en de volgende dag gaan we naar SeaLife Aquarium.

We worden wakker met een heerlijk zonnetje. Het wordt al snel warm in de camper en we kunnen lekker buiten ontbijten. Wat is het lang geleden dat we buiten hebben ontbeten. We smeren ons goed in, want we gaan naar de Australia Zoo van de in 2006 overleden Steve Irwin.


We zijn niet de enige met dit idee! Het is er erg druk bij de parkeerplaats. We krijgen netjes uitgelegd waar we de camper het beste kunnen parkeren. Bij de kassa staan we weer in de rij, maar als we eenmaal binnen zijn kan de pret beginnen. We zien otters, miereneters, hagedissen en Komodo Dragons. Als we zeggen dat Dragon, draak betekent vallen er drie kindermondjes open van verbazing. Ze blijven maar kijken, want echte draken zijn toch wel heel interessant. We lopen eindelijk verder en zien de dieren waar Australia Zoo toch wel het meest om bekend staan: krokodillen. Ze liggen heerlijk te genieten van het lekkere weer.


Nieuwsgierig als we zijn, lopen we naar een grote groep mensen. Ze staan in een grote cirkel om een dierenverzorgster. We zien eerst niet zo goed wat ze laat zien. De volwassenen maken direct plaats zodat de kinderen vooraan kunnen staan. Aussies zijn echt zo vriendelijk en behulpzaam. De dierenverzorgster heeft papagaaien en een paar andere vogels mee en ze vertelt wat over de dieren. Daarna kan je met ze op de foto. Er ontstaat een lange rij en wij staan hier natuurlijk ook in voor een toeristische foto. We lopen verder door de dierentuin en zien onze eerste Cassowary. Natuurlijk niet vrij in de natuur, maar we zijn blij om eindelijk deze vogel te zien.


De dierentuin is veel minder groot dan dat we hadden verwacht en het is heel commercieel. Er worden veel extra activiteiten tegen betaling aangeboden. Je kan bijvoorbeeld met dierenverzorgers mee de hokken in gaan om de kleine dieren te voeren. Wij doen dit niet, maar als we met een koala op een foto kunnen, trekken we de portemonnee. Deze kans laten we niet lopen. Daan vindt het toch een beetje spannend en tijdens de fotoshoot hebben we meer huilende kinderen dan foto's. De medewerkers van de dierentuin zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Gelukkig mogen we in de middag een nieuwe poging wagen en dit gaat iets beter. Een andere mogelijkheid om met de koala op de foto te gaan is bij het koala verblijf. Op bepaalde tijden is een verzorger aanwezig en dan kan je met een koala op de foto die in een boom zit. Je mag de koala niet vasthouden, maar wel aaien. Zo kan je gratis toch een koala van dichtbij beleven.


Eén keer per dag is er een grote show in Crocoseum. We worden vermaakt in een grote arena waar ze een hele show hebben gemaakt om uiteindelijk de krokodil eten te geven. In de show is ook veel aandacht voor wijlen Crocodile Hunter Steve Irwin. De hele show voelt erg Amerikaans, maar heel leuk om te zien hoe het publiek wordt opgezweept en enthousiast meedoet. De arena gaat helemaal uit zijn dak als er ‘Crikey’ wordt geroepen. Een enorme krokodil komt de arena binnen lopen om daarna gevoerd te worden. Een dergelijk vermaak met dieren zou in Nederland echt niet meer kunnen. Maar heel eerlijk, dat besef krijgen we pas als we weer terug naar de camping rijden.

We blijven tot sluitingstijd in de dierentuin en lopen als afsluiter nog even langs het dierenziekenhuis voor een korte rondleiding. Tegen een kleine vergoeding kan je hierin. Het ziekenhuis en het bezoekersgedrag is afgeschermd door grote ramen. Als we er zijn, wordt een egeltje net onderzocht en opgelapt. Op tv schermen kan je meekijken wat de artsen doen en vragen stellen. We hebben een heel leuke dag beleefd. Vandaag staat een foodtruck met Italiaans eten. We bestellen verschillende gerechten om de avond lekker mee af te sluiten.


We hebben een paar dagen geleden een stuk van onze route overgeslagen en kunnen hierdoor nog een dag blijven. Erg lekker om een paar dagen op dezelfde plek te gaan. Vandaag gaan we ook weer op stap. Hebben we gister de dieren op het land gezien, vandaag is het tijd voor de dieren in zee. We gaan naar SeaLife Sunshine Coast in Mooloolaba. In onze planning zouden we eigenlijk in Sydney naar SeaLife gaan. Door de regen is dit toen niet gelukt en nu hebben we weer de kans die we niet laten lopen.

Bij binnenkomst kunnen we meteen zeesterren en zeekomkommers aaien. Heel voorzichtig gaan de eerste handjes het water in. De zeesterren voelen heel hard en de zeekomkommers juist heel zacht. De kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Uiteindelijk lopen we verder en als we onder de haaien en de roggen lopen kijken we onze ogen uit. Ze weten niet waar ze moeten kijken. Elke haai en rog die voorbij zwemt, wordt met veel enthousiasme begroet.


We gaan daarna naar de zeeleeuwen en zeehonden show. Een leuke maar vooral een educatieve show. We weten nu goed de verschillen tussen beide dieren! De hele show is in het Engels, maar de kinderen begrijpen heel goed wat er gezegd wordt. Na de show vertellen ze haarfijn de verschillen. We gaan daarna naar de presentatie van de pinguïns. Dit is minder interessant. Er wordt heel veel verteld zonder dat er iets gebeurt. Daarbij komt dat de pinguïns hebben besloten om allemaal in hun hokjes te blijven. Gelukkig zien we na de presentatie toch nog een paar pinguïns.


Na de kwallen en laatste zeedieren gaan we terug naar de camper. Bij de camper worden we ‘verblijdt’ met een parkeerboete. We hebben onze camper op een parkeerplaats voor bussen neergezet, omdat alle parkeerplekken voor auto’s bezet waren. Er stond geen enkele bus en misschien enigszins naïef hebben we onze camper er geparkeerd. Weer wat geleerd.


Bij terugkomst op de camping lopen we nog even naar het strand om lekker te kunnen spelen.

 

Aanrader

Het is een mooie camping, dicht aan zee. De camping ziet er goed verzorgd uit en een leuk speeltuintje voor de kinderen. Het zwembad is niet heel groot, maar met de zee in de achtertuin groot genoeg.





Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page