top of page
maartenbruinsma

Sydney

Bijgewerkt op: 29 jan. 2023

De komende dagen zijn we in Australisch bekendste stad: Sydney.

We staan vroeg op, zodat we op tijd naar Sydney kunnen vertrekken. Vanaf morgen wordt er voor een week heel veel regen verwacht, dus hopelijk kunnen we vandaag nog een beetje van Sydney zien. Tijdens onze huwelijksreis zijn we ook in Sydney geweest en we vinden het leuk als de kinderen hiervan ook een glimp kunnen opvangen.


Rond 11:00 uur komen we aan op de camping. De camping ligt buiten de stad, dus we moeten eerst met de bus naar Manly (Harbour) en pakken vervolgens de ferry naar het centrum van Sydney. Om met het openbaar vervoer in Sydney te reizen heb je een Opal card (OV kaart) of creditcard nodig. Aangezien we niet weten hoe je moet inchecken met de creditcard voor 5 personen, besluiten we om bij de supermarkt Opal cards te kopen. Het is te ver lopen, dus we moeten met de camper naar de winkel rijden, vervolgens terug naar de camping om de camper te parkeren en weer lopen naar de bushalte. De kinderen vinden het fantastisch om in de bus te zitten en op deze manier zien we ook veel van het normale leven van Australië. De bushalte stopt bij Manly Harbour en je kan meteen daar de ferry op. Een hele belevenis om zo'n grote stad vanaf het water te bezoeken en de mooiste manier om aan te komen, want vanaf het water heb je een prachtig uitzicht op de Opera House en Harbour Bridge. We komen aan bij Circular Quay en lopen naar de Opera House. Het is ondertussen al 13:00 uur geweest en we hebben best honger. Op een terrasje met uitkijk op de Harbour Bridge genieten we van heerlijke gefrituurde inktvis, pizza en frietjes.


Na de lunch worden natuurlijk de nodige foto’s gemaakt. We worden getipt dat zeeleeuw Benny voor de Opera House van de zon ligt te genieten. We nemen een kijkje en zien eindelijk onze eerste zeeleeuw en dat in de stad! De tijd vliegt voorbij zonder dat we echt iets hebben ondernomen. Bij zonsondergang (17:00 uur) varen we terug naar Manly, want het duurt nog zeker 1,5 uur voordat we terug op de camping zijn. In Manly moeten we even zoeken naar onze bus. We hebben deze gelukkig snel gevonden. In de bus gaat Daan, in zijn eentje, helemaal voorin zitten. Hij wilt even rust. Wij zitten een paar rijen achter hem. In de bus wordt niet aangegeven bij welke halte we zijn. Het is donker, dus hoe weten we nu wanneer we uit moeten stappen? Gelukkig biedt de buschauffeur uitkomst. Hij zegt om welke tijd we bij onze bestemming zijn en dit blijkt ook precies te kloppen.


We lopen terug naar de camping. Het was een hele onderneming voor een paar uurtjes Sydney. De kinderen vinden de reis met de bus en ferry echt geweldig. Wij vinden het ook erg leuk om weer even bij de Opera House te hebben gezeten. 7 jaar geleden startte hier toen onze huwelijksreis door Australië en Nieuw-Zeeland. Moe en voldaan gaat iedereen vroeg slapen.


De volgende dag worden we wakker met regen. We vragen wat de kinderen vandaag willen doen. Alle drie zijn ze het erover eens. Met de bus en ferry naar het centrum van Sydney. Wij denken dat dit toch niet zo’n goed plan is vanwege het slechte weer. We stellen voor om op bezoek te gaan bij familie. Drie vragende blikken: Familie? Hier? Wie woont hier dan? We bellen onze tante en spreken af om vanmiddag op bezoek te gaan. In de buurt van onze tante is een indoorspeelhal om lekker te kunnen spelen en geen last te hebben van de regen. Na vele uren spelen, gaan we daarna bij onze tante en oom op bezoek. We worden hartelijk ontvangen. Ook een neef en twee nichtjes komen langs om even bij te kletsen. We zien elkaar heel weinig, maar het voelt zo vertrouwd. De 2 hondjes krijgen de nodige aandacht van Daan en Emma. Sara vindt het allemaal maar spannend en blijft liever bij ons zitten.


Na het avondeten rijden we terug naar de camping. Best even spannend om in zo'n grote stad met de camper in het donker te rijden terwijl het hard aan het regenen is. We rijden rustig met het verkeer mee en zo is het goed te doen. Eerlijk is eerlijk, we zijn toch wel blij dat we weer op de camping zijn. Nouja camping, het is een groot waterballet. We maken voor de komende dagen een aantal alternatieve routes mochten we morgenochtend besluiten om niet langer in Sydney te blijven. Er worden namelijk overstromingen voorspelt en we staan bij deze camping letterlijk naast het water.

 

Aanrader

Het is een mooie camping die goed te bereiken is met de camper. Op een paar minuten rijden van de camping ligt ook een groot winkelcentrum. De camping ligt aan het strand en heeft een leuk waterpretpark. Sydney centrum is met het openbaar vervoer goed te bereiken.




Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page