top of page
maartenbruinsma

Afrika in Nederland

Bijgewerkt op: 23 jan. 2023

We gaan naar Safari Resort de Beekse Bergen. Een perfecte start van onze wereldreis.

We wilden 2 jaar geleden al op wereldreis en deze starten in Afrika. Helaas ging dit door COVID-19 niet door. Onze kinderen zijn helemaal weg van dieren, maar nu we een kortere reis maken hebben we besloten om niet naar Afrika te gaan. We hoorden dat een aantal delen in Afrika nu minder veilig zijn door het beperkt aantal toeristen. We hadden de kinderen al vaak foto’s en video’s van onze eerdere reizen (toen nog zonder kinderen) van zuidelijk Afrika laten zien. Ze vonden dit fantastisch. We hadden ons lang weekend Beekse Bergen al geboekt. We wisten toen nog niet dat we alsnog op wereldreis zouden gaan. Het had misschien zo moeten zijn. Wij vinden het een leuk alternatief voor Afrika en een goede start van onze wereldreis.


We zijn al een paar keer een lang weekend of een midweek in Safari Resort De Beekse Bergen op vakantie geweest. Voordat we naar het resort rijden, gaan we eerst op safari met de auto. De kinderen roepen elke keer als ze een dier zien. Ze vinden dit, elke keer weer, zo leuk. Ze vragen ook meteen wanneer we naar de cheeta’s gaan. Dit zijn echt hun favoriete dieren van de autosafari. Als we het verblijf van de cheeta’s binnen rijden hebben we geluk. We zien al snel een cheeta in het gras liggen en iets verderop lopen zelfs 2 cheeta’s. We blijven er een tijdje voor we verder rijden om de andere dieren te zoeken.


Als we het Safari Resort oprijden, voelen de kinderen zich direct weer thuis. We hebben een mooi huisje aan de savanne. De giraffen, zebra’s, struisvogels en de neushoorn lopen rustig de grazen. Het is lekker weer, dus we kunnen heerlijk in het zonnetje buiten zitten om naar de dieren te kijken.


Bij zonsondergang beginnen de leeuwen te brullen. We lopen naar de leeuwen savanne toe. De kinderen gaan op de step en weten zelf al de weg naar de leeuwen. Het geluid van de brullende leeuwen is zo imponerend.


De volgende ochtend, na een lekker gebakken eitje, lopen we weer naar de leeuwen savanne. De leeuwen worden gevoerd, dus dat willen we wel even zien. Er worden grote stukken vlees voor ze op verschillende plekken gelegd, zodat iedereen goed zicht heeft op de leeuwen. Als de dierenverzorger van de savanne af is, worden de leeuwen losgelaten. Ze rennen op het vlees af. We horen de botten kraken als de leeuwen heerlijk van het vlees aan het genieten zijn.


Daarna gaan we naar de Safaripark De Beekse Bergen (de dierentuin) die vanuit de Safari Resort ook lopend te bereiken is. De kinderen kijken aandachtig naar alle dieren. Het voeren van de chimpansees is altijd leuk om te zien. De chimpansees proberen allemaal zoveel mogelijk eten te pakken. We merken dat de kinderen moe zijn. De afgelopen weken waren ook heel intensief door de vele familiebezoekjes en vriend(inne)tjes die nog snel even willen komen spelen voordat we weg zouden gaan. De kinderen lopen te zeuren en zijn elkaar aan het jennen. We gaan daarom terug naar het huisje om uit te rusten. Het is een verstandige keuze, want na een uurtje rusten zijn de kinderen weer helemaal vrolijk.


Later in de middag gaan we naar het Ranger Basecamp waar Robin en Renee allemaal leuke activiteiten met de kinderen doen. De kinderen krijgen een activiteitenboekje en zitten al snel rustig te kleuren. Ze krijgen ook alle drie een houtenbakje waarmee ze een insectenhotel kunnen maken. Daan blijft liever kleuren en de meiden gaan, met hulp van ons, met het insectenhotel aan de slag. De dag wordt afgesloten met een lekker wijntje bij de ondergaande zon, uitkijkend op de giraffen en andere dieren.


Een nieuwe dag breekt aan. Helaas is het vandaag niet zo mooi weer als gisteren. De kinderen zijn druk bezig met kleuren in het activiteitenboekje en gaan daarna een rondje steppen. We gaan met zijn allen naar Speelland. Speelland heeft een paar leuke attracties, een leuke speeltuin en een mooi strand aan het meer. Het is vandaag geen strandweer, maar de kinderen maken gretig gebruik van de attracties en de speeltuin. Donkere wolken pakken zich samen en het begint heel hard te regenen. Dat wordt schuilen. Het wordt iets droger en we gaan terug naar ons huisje.


Eind van de middag gaan we naar het zwembad op ons resort. Zwemmen is altijd een succes met onze kinderen. Ze vinden het heerlijk om in het water te spelen. Daan mocht, omdat we op wereldreis zouden gaan, vorige week afzwemmen voor zijn Diploma A. Trots laat hij zien wat hij allemaal kan. Als de kinderen op bed liggen, wordt de fles wijn ontkurkt. We genieten van de rust met een lekker knabbeltje bij de wijn.


We hebben nog een dag in de Beekse Bergen. Daan en Emma helpen ons met het snijden van de champignons, uien, paprika en courgette. We gaan een lekkere boerenomelet maken. Emma, en soms ook Daan, vinden het heel leuk om mee te helpen met koken. Ook al is Emma net 4 jaar, ze kan al heel goed groente en fruit snijden. (Natuurlijk krijgt ze geen scherp mes.)


We lopen weer richting de dierentuin en wie komen we daar tegen: Robin en Renee. De kinderen willen meteen naar het optreden kijken. Daarna willen ze natuurlijk ook met Robin en Renee op de foto. Robin en Renee herkennen de kinderen en ze voelen zich super trots. Na de dierentuin gaan we op het resort bowlen. Ze spelen dit voor het eerst en zijn heel fanatiek. Alle keer als er kegels omgegooid worden is er dolle pret. Na het bowlen gaan de kinderen kleuren in de indoorspeelhal. Robin en Renee hebben er ook een parcours uitgezet. Daan wilt ook meedoen en rent zo hard als hij kan over de klimwand en bruggen om als laatst via de glijbaan naar beneden te glijden. Sara en Emma gaan rustig door met kleuren. ’s Avonds maken we nog een rondje over het park en gaan weer bij de brullende leeuwen kijken.


Vandaag gaan we alweer naar huis. De tijd is voorbijgevlogen. We hebben alles ingepakt en gaan nog naar Speelland toe. Sara en Emma willen in de speeltuin spelen en Daan wilt in een van de waterattracties. Na lekker gespeeld te hebben, doen we nog de autosafari. Onderweg stoppen we bij het Kongoplein om te lunchen en om nog even te spelen en een paar dieren te bekijken. Daarna moeten we echt richting huis om onze kleding te wassen. Morgen hebben we nog een dag om alles in te pakken en donderdag vliegen we naar Singapore. Wat een heerlijk, ontspannen begin van de vakantie hebben we achter de rug. We zijn al redelijk goed los gekomen van ons werk. Een goed begin van onze reis.

 

Vakantiepark: Safari Resort De Beekse Bergen

Aanrader

Wij vinden het echt een heel leuk vakantiepark. De ligging van de huisjes aan de savanne waar de giraffen, neushoorns en nog veel meer dieren lopen maakt dit vakantiepark uniek. De huisjes zijn mooi, ruim en luxe (o.a. met sauna en bad) ingericht en het park beschikt over een leuke (klein) buiten- en binnenspeeltuin en zwembad. Als je op dit park verblijft krijg je ook een Attractiepas: onbeperkt toegang tot de dierentuin en Speelland De Beekse Bergen, maar ook de andere Libéma parken.






Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page