top of page
maartenbruinsma

Beaver Boardwalk

Bijgewerkt op: 31 jan. 2023

We rijden vandaag naar Hinton. Als we wegrijden zien we een zwarte beer naast de snelweg lopen. Eindelijk! Onderweg maken we een wandeling bij Rearguard Falls. We sluiten de dag af met een mooie wandeling waar we op zoek gaan naar bevers.

We zien een beer!

Het is al lekker weer als we wakker worden. We ontbijten daarom lekker buiten. Het fijne van Canada is dat er bijna altijd een picknicktafel op elke campingplek staat. Locals hebben ook allemaal een tafellaken bij zich. Handig en slim, maar zover zijn wij nog niet.


We rijden de camping af en na 10 minuten zien we een beer langs de snelweg staan. We kunnen niet direct stoppen, dus we keren om en rijden terug. De beer is er helaas niet meer. We rijden de zijweg in om te keren. Wat een topbeslissing, want de beer komt weer tevoorschijn en loopt rustig voor onze camper langs. De adrenaline stroomt door ons heen. Wat een goed begin van de dag.


Rearguard Falls

We rijden door en maken iets verderop een stop bij Rearguard Falls. Een kleine korte wandeling met een heel mooie waterval als toetje. Het is begin augustus en dit is net een maandje te vroeg om de zalm te kunnen zien zwemmen.

Onze reis wordt vervolgd en we rijden door naar Hinton. Onderweg verlaten we Brits-Columbia en rijden Alberta binnen. De tijd op ons telefoon past zich aan naar de nieuwe tijdszone. In Alberta is het 1 uur later dan in Brits-Columbia. We passeren Jasper, maar dat staat voor morgen op het programma. De route tussen Jasper en Hinton is erg mooi, maar al snel verdwijnt de zon en rijden we een muur van regen tegemoet. In de regen ziet alles er toch iets minder aantrekkelijk uit.


Op zoek naar bevers

We rijden naar de Beaver Boardwalk in Hinton. Als we zijn gearriveerd stopt het met zachtjes regenen. De regen komt nu met bakken uit de lucht vallen. We keren om en gaan eerst naar de camping toe. Begin van de avond is het droog en doen we een nieuwe poging. Het is een leuke wandeling en we zien verschillende dammen en bevernesten, maar geen bevers. Helaas is een aantal looppaden niet meer toegankelijk, maar zeker een aanrader om een uurtje te wandelen als je hier toch in de buurt bent.


Op de terugweg naar de camper steekt een hert over en vlakbij de camping zien we nog een hert. Toch nog wildlife gezien. Het begint weer te regen maar nu met onweer. Het wordt een onstuimige nacht.

 

Aanrader

Het is een mooie en goed verzorgde camping. De camping heeft mooie plekken en een leuke kleine speeltuin.

 

Tips:

  • De brandstofprijzen in Alberta zijn een stuk lager (zij produceren zelf) dan in Brits-Columbia, dus tank in de staat Alberta.



Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page