top of page
maartenbruinsma

Blue River Safari

Bijgewerkt op: 31 jan. 2023

We hebben nog geen beer gezien. Vandaag gaan we op een bootsafari in Blue River. Gaan we nu dan wel eindelijk een beer zien?

Verrassing: we gaan op een bootsafari

Als de kinderen wakker worden, beginnen ze meteen te vertellen over ons avontuur om beren te zoeken. Zo mooi om te zien dat ze (eer)gisteravond zo leuk hebben gevonden, terwijl we geen beer gezien hebben. We hebben een verrassing voor ze in petto. Vandaag gaan we op een bootsafari om beren te zoeken. Dat willen de kinderen wel! Hopelijk zien we vandaag wel een beer.


De kinderen helpen papa om alle leidingen van de camper los te koppelen en op te ruimen. We stappen de camper in; op naar ons volgende avontuur. In Blue River rijden we naar de Blue River Safari. Het is druk en we hebben nog geen kaartjes gekocht. We moeten daarom 2 uur wachten. Er is gelukkig een restaurant, dus daar kunnen we ons goed vermaken. Het eten en drinken is lekker en goed geprijsd. Het wachten duurt langer en langer. Er blijkt een boot kapot te zijn gegaan, dus ze moeten (heel begrijpelijk) eerst deze boot ophalen. We wachten rustig af.


We zien eindelijk onze eerste beer

De eerste groep verzamelt zich voor vertrek en niet veel later mogen wij ons ook gereed maken. We hebben ons goed ingesmeerd. Zonnebril op, zwemvest aan en we kunnen gaan. Het is erg warm op de boot in de volle zon. Als de boot harder gaat varen, wordt het wel lekker aangenaam. De boot ‘vliegt’ over het water; wat is dit gaaf.


Na een tijdje zien we de andere boot, stil op het water liggen. We varen ernaartoe. Ze hebben net een paar beren gezien. Wij zien nog niets en hopelijk zijn we niet te laat. We kijken met volle aandacht tussen de bomen zoekend naar een beer. De andere boot vertrekt, maar we blijven nog even wachten. We zien iets bewegen. Zal het dan toch? Jawel, er komt een beer tevoorschijn. Wouw, wat is dit gaaf om te zien. De beer loopt rustig langs het water en verdwijnt na een paar minuten weer de bossen in. Onze boottocht is nu al geslaagd! We varen verder en maken nog een stop bij een waterval. Bij terugkomst stappen we over op een andere boot en varen rustig terug.


Valemount

Na onze bootsafari rijden we door naar Valemount. We staan op een grote maar simpele camping. Dachten we dat onze camper van 8 meter best groot was, maar hier staan we tussen allemaal camperbussen en dan hebben wij maar een ‘mini-camper’. Gelukkig meer dan groot genoeg van ons. ’s Avonds eten we lekker buiten. Geen last van muggen, dus dat is extra genieten.

 

Aanrader

De camping zelf is niet zo heel bijzonder, maar de ligging is heel mooi. Op de achtergrond maken de bergen de camping zo’n fijne plek.



Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page