top of page
maartenbruinsma

Cache Creek

Bijgewerkt op: 31 jan. 2023

We rijden vandaag via de indrukwekkende Trans-Canada Highway naar een openluchtmuseum in Cacke Creek. Ooit was dit een plekpleister voor goudzoekers, maar ook nu kan je nog goudstukjes vinden. We blijven hier ook overnachten.

Trans-Canada Highway

In de ochtend gaan we als eerst muggenspray kopen en daarna rijden we via de Trans-Canada Highway (Highway 1) naar Cache Creek. We rijden via de Thompson-Canyons. Het is een mooie en afwisselende route. Eerst rijden we door de bossen en langzaam verdwijnen de naaldbomen en ontstaat er een ruiger bergachtig gebied. Onderweg zien we ook een aantal keren enorm lange goederentreinen rijden. Ze zijn wel 3 tot 4 kilometer lang en rijden rustig over het spoor langs de rivier en door de tunnels naar de volgende bestemming.


Historic Hat Creek Ranch

In de loop van de middag arriveren we op Historic Hat Creek Ranch. Hat Creek Ranch is een openluchtmuseum met een roadhouse uit 1860, een postkoets en een klein indianendorp. Ooit was dit de plek voor goudzoekers die op weg waren naar het noorden. Je kan hier zelf ook stenen zeven op zoek naar goud. En ja, we hebben meerdere mensen gesproken die een korreltje goud hebben gevonden.


Historic Hat Creek Ranch heeft een kleine camping en een paar vakantiehuisjes. Wij gaan hier overnachten. Bij een overnachting mag je na 16:00 uur gratis het terrein op. Het is bijna 40 graden, dus wij blijven eerst nog even in de camper. Rond 16:30 uur lopen we het openluchtmuseum in. Het is rustig, doordat het museum om 17:00 uur sluit. Omdat wij op de camping staan mogen we op het terrein blijven (de gebouwen en mijn zijn dan wel gesloten). We mogen meehelpen om de paarden eten en drinken te geven. Op de camping staan we met 7 andere Nederlandse reizende gezinnen. De meeste zijn aan het einde van hun rondreis en hebben onze route andersom gemaakt. Op het grasveld voor ons staan de sproeiers aan om het gras water te geven. Met de broeiende warmte is het een goed idee om de zwemkleding aan te trekken en de waterpret kan beginnen. Wat is dit lekker en koud tegelijk. We hebben de grootste plezier. Een verkoelende afsluiting van een zeer warme dag.

 

Twijfelachtig

De camping is klein en het toiletgebouw is oud (maar functioneel) en heeft veel (dode) insecten, maar doordat je gebruik mag maken van het openluchtmuseum is dit wel een bijzondere plek om te overnachten. We hebben wat moeite om de camping te vinden. Op Highway 1 neem je de afslag naar de Highway 99. Na Cache Creek is dit nog ongeveer 10 kilometer. Vanaf hier is het heel duidelijk aangegeven.



Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page