top of page
maartenbruinsma

Cache Creek - Clearwater

We hebben vandaag een lange reis naar Clearwater. ’s Avonds gaan we op zoek naar beren.

100 Mile Houses

We zijn vannacht een tijdje wakker geweest van een flinke onweersbui en regen. Echt comfortabel voelde dit toch niet. Helemaal als je daar met je camper op een grote open vlakte staat. Als we opstaan is alles alweer opgedroogd. We genieten van een lekker ontbijtje in het ochtend zonnetje en stappen daarna de camper in. Op naar Clearwater. We kiezen ervoor om richting 100 Mile Houses (Highway 97), in plaats van via Kamloops, te rijden. Het is een rustige en mooie route. Onderweg stoppen we een aantal keren om van de natuur te genieten.


In Clearwater verblijven we de eerste nacht op een camping van een golfresort. Je zou luxe verwachten, maar niets is minder waar.


Beren spotten in Wells Gray Provincial Park

We zijn in Canada om onder andere beren te zien. In Wells Gray Provincial Park hebben we vanavond deze kans. Beren zijn in de ochtend en bij zonsondergang het meest actief. Eind van de middag rijden we het park in op zoek naar onze eerste beer. Bij de toeristenbureau hebben we een kaart opgehaald en zij hebben een plek gemarkeerd waar onlangs beren zijn gespot. Papa gaat eruit om een stukje verderop te kijken, maar wordt belaagd door extreem grote muggen. Hij rent snel terug naar de camper. Na een tijdje parkeren we onze camper op een kleine parkeerplaats en maken ons diner klaar. We eten dit in de camper op en hopelijk zien we zo een beer. Buiten gebeurt er weinig, maar de kinderen wachten geduldig af of er een beer tevoorschijn komt. Helaas, volgende keer hopelijk meer geluk. Als het donker begint te worden rijden we terug naar de camping en rond 22:30 uur ligt iedereen op bed.

 

Geen aanrader

Het is een goedkope camping en prima voor een nacht. Verblijf je een paar dagen in Clearwater, dan raden we een andere camping aan. De camping heeft geen toiletgebouw, of anders gezegd, die zou er zijn maar wij hebben het niet kunnen vinden. De campingplaatsen liggen lekker beschut tussen de bomen, maar er is niets te beleven.




Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page