top of page
maartenbruinsma

Camper ophalen

Bijgewerkt op: 2 feb. 2023

We halen vandaag de camper op en doen direct onze grote boodschappen. De rondreis door het westen van Canada kan beginnen! We overnachten in Hope en merken meteen waar Canada in de zomer ook bekend om staat: muggen.

We gaan de camper ophalen

We hebben vannacht allemaal iets beter geslapen dan gisternacht, maar nog een paar uurtjes extra zouden we niet erg vinden. We gaan eerst weer genieten van het ontbijt, want vanaf morgen moeten we dit weer zelf klaarmaken in de camper. We worden door het camperverhuurbedrijf Four Seasons bij ons hotel opgehaald. We zouden eigenlijk al een uur geleden opgehaald moeten zijn, maar er is nog niemand. We worden nu toch wel een beetje zenuwachtig en bellen voor de zekerheid even naar Four Seasons. Er blijkt veel file te zijn. Iets daarna komt het busje aanrijden en als we richting de haal- en brenglocatie van Four Seasons rijden merken we ook dat het heel druk op de weg is. We spreken een tijdje met een paar Nederlanders die een reis maken voor Travelhome.nl van de ANWB. We zijn wel een beetje jaloers om te horen dat ze voor het werk zo’n mooie reis gaan maken. Natuurlijk is het ze gegund. Travelhome.nl biedt hele mooie en inspirerende camperreizen, dus zeker leuk om een kijkje op deze site te nemen.


Eindelijk zijn we op de plek van bestemming. Er is nog steeds een hittegolf, maar gelukkig staan heerlijk verfrissende (gratis) drankjes op ons te wachten. Na een uitgebreide introductie van de camper en de controle van de camper en spullen, laden we alles in. De airco wordt meteen goed getest want vandaag is het ook weer heel warm. Na ongeveer 2 uur rijden we weg. Zo, dat is even wennen. De camper is een stukje breder dan onze camper in Australië. De camper rijdt ook een stuk stugger, maar dit gevoel went snel.


Boodschappen doen

We doen direct onze boodschappen in Abbotsford, zo'n 20 minuten rijden. Gister was het niet gelukt om een verjaardagstaart voor Sara te kopen, maar vandaag hebben we meer geluk. De supermarkt heeft heerlijke zelfgemaakte cupcakes en Sara mag voor iedereen eentje uitkiezen. Na de boodschappen rijden we in een uurtje naar Hope. Het is al laat in de middag. We laten de wandeling in Coquihalla Canyon Provincial Park maar aan ons voorbij gaan.


Als we de camper uitstappen, komen de muggen in grote getalen op ons af. We hebben deet tegen de muggen bij ons, maar dit werkt niet. We blijven daarom zoveel mogelijk binnen.

 

Twijfelgeval

In Hope zijn er maar twee campings. De camping ligt op een prima afstand vanuit Vancouver en is een mooi vertrekpunt om de volgende dag richting Cache Creek, Kamloop of Kelowna te rijden.

 

Tips

  • Reis je in de zomer, koop dan bij de eerste supermarkt de Canadese muggenspray: OFF! Deep Woods en spray ook onder je kleren. Geen mug meer gezien!

  • Haal een bonuskaart bij de supermarkt voor extra korting. Je kan hier echt veel geld mee besparen.





Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page