top of page
maartenbruinsma

Clearwater

Bijgewerkt op: 2 feb. 2023

Vandaag zijn we overdag en ’s avonds te vinden in Wells Gray Provincial Park. Overdag bezoeken we een aantal mooie watervallen en ’s avonds gaan we weer op zoek naar beren.

Rustig ontbijten

Gisteren zijn we laat naar bed gegaan dus we slapen een beetje uit. Heerlijk om zo ontspannen wakker te worden. De kinderen liggen op bed een filmpje te kijken, mama doet nog even de ogen dicht en papa geniet van zijn koffie. Het eerste kopje koffie van de dag smaakt altijd zo lekker.


Papa snijdt champignons, een uitje en paprika. Daarna gaan de eieren erbij en gaat alles in de pan. De geur van de omelet, laat iedereen opstaan. In een paar minuten zit iedereen aangekleed aan tafel en wordt er gulzig gegeten van al het lekkers op tafel. De koelkast moet weer gevuld worden, dus we doen eerst boodschappen. Bij de supermarkt komen we een gezin tegen waar we op de camping in Cache Creek naast hebben gestaan. Dat is toevallig! De camper is weer goed volgeladen, dus we kunnen op pad.


Watervallen bezoeken in Wells Gray Provincial Park

We rijden weer het Wells Gray Provincial Park in. Nu zijn niet de beren het doel, maar de mooie watervallen. Door het park ligt één hoofdweg waaruit je makkelijk verschillende korte en lange wandelingen kan maken. Vrij snel na het binnenrijden van het park, ligt Spahats Falls. Voordat we gaan, smeren we ons eerst nog even goed in. Overal hangen bordjes dat je moet opletten voor beren. Het voelt bijna onwerkelijk. Na een korte wandeling horen en zien we een grote waterval. De kinderen willen graag op de foto vastleggen dat we er zijn geweest, dus we maken weer de nodige foto’s. Terug op de parkeerplaats, gaan we zitten bij een Belgische eetkraam die lekkere wafels en hotdogs verkoopt. Als onze buikjes gevuld zijn, rijden we door naar de bijzonder mooie Helmcken Falls. Zelfs de kinderen zijn onder de indruk van dit stukje natuur. “Papa, kunnen we hier gaan wonen?” vraagt Emma, “het is hier zo mooi en het ruikt zo lekker”, doelend op de geur van de dennenbomen.

We rijden door naar Dawson Falls, waar het water met dondersgeweld naar beneden komt. Het geluid van de waterval maakt goed duidelijk hoe ‘sterk’ water is. De kinderen zijn onder de indruk.


We rijden naar onze nieuwe camping, direct naast de ingang van Wells Gray Provincial Park. We nemen een verfrissende duik in het (kleine) zwembad. Er wordt druk gespeeld met de andere kinderen. De kinderen willen ook vanavond terug het park in om beren te zoeken. We zeggen dat we dan uit het zwembad moeten. Voor we het gezegd hebben, zijn ze alle drie uit het water.

Gaan we vanavond wel beren zien?

We rijden de camping af. Er hangt een avontuurlijke sfeer in de camper. Gaan we vanavond dan wel een beer zien? Het avondeten wordt ook vandaag in de camper opgegeten, terwijl we wachten op een beer. Na een paar uur geven we de moed op. We moeten ook terugrijden om op tijd terug te zijn op de camping, want de poort gaat om 22:00 uur dicht. Dat blijkt toch nog een hele uitdaging te zijn. We moeten flink doorrijden en om 21:55 uur rijden we de camping op. Het was een berenleuke dag zonder ook maar één beer te hebben gezien.

 

Camping: KOA Clearwater Wells Gray

Aanrader

De camping ligt perfect gelegen. Vlakbij de ingang van de Wells Gray Provincial Park en dicht bij het centrum van Clearwater. In Clearwater is de Dutch Lake Resort & RV Park de mooiste camping, maar deze is (zeker in het hoogseizoen) snel volgeboekt.

 

Tip

  • Algemene tip voor heel Canada. Ga langs het toeristenbureau of het informatiecentrum voor update waar en wanneer de laatste beren zijn gesport. Je hebt dan een grotere kans om een beer te stoppen, maar zoals je hierboven hebt gelezen leidt dit niet altijd tot succes.



Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page