top of page
maartenbruinsma

Coombs - Ucluelet

Bijgewerkt op: 1 feb. 2023

We starten de dag lekker vroeg. De kinderen zijn vroeg wakker en na het ontbijt, zijn ze al om 8:00 uur ’s ochtends in de speeltuin te vinden. We zijn lekker aan het spelen en willen eigenlijk niet weg.

Geiten lopen op het dak

We rijden eerst naar het vlakbij gelegen Old Country Market in Coombs waar de geiten op het dak (Goats on Roof) van de markt lopen. Het is een heel grappig gezicht. Voor de rest zijn er nog een paar winkeltjes en is er een weekendmarkt, maar dit kan onze interesse niet wekken dus we rijden redelijk snel weer verder.


Qualicum Beach

We rijden naar Qualicum Beach om paarse zeesterren te zoeken. Het is laag water, dus een perfecte kans om ze te vinden. Er lopen veel kleine krabbetjes over het strand. De kinderen vinden het heel leuk om de krabbetjes te zien, maar wel eng om ze over je hand te laten lopen. Dan toch maar een dode krab vastpakken. Er wordt op het strand druk gezocht naar zeesterren, maar we kunnen er geen een vinden. Later blijkt dat je bij de rotsen moet zoeken en niet op het strand.


Cathedral Grove

De kinderen hebben het ondertussen koud gekregen door de koude wind, dus we lopen terug naar de camper en rijden richting Ucluelet. Onderweg stoppen we bij Cathedral Grove in Mac Millan Provincial Park om een mooie wandeling door het oerbos te maken. De bomen zijn echt heel hoog en sommige bomen zijn 800 jaar oud! Je kan aan beide kanten van de weg wandelen. Wij kiezen voor de zuidkant van de weg om een boot van 9 meter omtrek te kunnen zien. De kinderen hebben in eerste instantie niet zoveel zin om in het bos te wandelen, maar zodra ze de eerste grote bomen zien, zijn ze onder de indruk.


Als we verder rijden, begint de vermoeidheid bij de kinderen toe te slaan. Ze liggen alle drie lekker (in hun stoel) te slapen. We overnachten op Wild Pacific Camp. Dit is een mini camping met 5 plaatsen. Het ligt bij een mooi meertje en Daan en papa maken er nog een kleine wandeling om naar de zwartblauwe vogels te kijken.

 

Twijfelgeval

Het is een zeer kleine en primitieve camping. Er is geen toilet of douche aanwezig, maar wel (heel goede) WiFi en het is lekker rustig. De camping ligt op een mooie plek. Aangezien het geen faciliteiten heeft, is dit een goede plek om een nachtje te overnachten.





Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


댓글 작성이 차단되었습니다.
bottom of page