top of page
maartenbruinsma

Icefields Parkway

Bijgewerkt op: 1 feb. 2023

De route van Jasper naar Banff over de Icefields Parkway staat rood omcirkelt in onze reisplanning. Vandaag is het zover! We rijden over een van de mooiste routes van de wereld.


De mooiste weg in de Rocky Mountains

Met veel enthousiasme worden we vandaag wakker. We hebben veel gelezen over hoe mooi de route is van Jasper naar Banff. Besneeuwde bergtoppen, gletsjers, de mooiste turkooizen meren en een prachtige natuur maakt de Icefields Parkway tot een van de mooiste routes van de wereld.


Het is gelukkig weer droog, maar nog wel koud. De kinderen trekken hun onesies aan. Lekker warm, dus let’s go! We verlaten de camping en na een paar kilometer rijden we Jasper National Park binnen. Al snel zien we waarom deze route zo mooi is. De bergweg door de Rocky Mountains laat weer eens zien hoeveel moois de natuur ons te bieden heeft. Na elke bocht worden we weer verrast door een nog mooier uitzicht. Eigenlijk willen we na elke bocht stoppen om een foto te maken, maar we moeten ook op tijd aankomen bij onze volgende excursie.


De ijsbuggy brengt ons op Athabasca Glacier

Na een uurtje rijden ligt op de grens tussen Jasper National Park en Banff National Park het Columbia Icefield Glacier Discovery Centre. We hebben hier een excursie geboekt om met een ijsbuggy, een bus met enorme banden, de Athabasca Glacier te bezoeken. In het bezoekerscentrum wordt het ontstaan van de gletsjers van de Columbia Icefield uitgelegd, maar ook dat deze snel smelten door de opwarming van de aarde.


We vertrekken vanuit het bezoekerscentrum eerst met een touringcar om in een paar minuten bij het vertrekpunt van de ijsbuggy’s aan te komen. Het lijken wel uit de klauwen gewassen monstertrucks. De ijsbuggy brengt ons vervolgens in een rustig tempo naar de gletsjer. Je kan goed zien dat al een deel van de gletsjer gesmolten is. Ondertussen begint het beetje te regenen. Als we uitstappen op de gletsjer, zijn we maar al te blij dat we mutsen en handschoenen bij ons hebben. De wind en regen maken het extra koud. We glijden en glibberen over de ijsmassa heen. Op sommige plekken zien we het mooie blauwe ijs, waar gletsjers om bekend staan. De kinderen vinden het mooi en koud tegelijk. Gelukkig was de regen maar van korte duur.


Columbia Icefield Skywalk

De ijsbuggy brengt ons weer terug naar de touringcar. We worden met de touringcar naar de Columbia Icefield Skywalk, een glazen uitkijkplatform aan de zijkant van een bergwand, gebracht. We lopen over de glazen vloer, toch best een beetje spannend (voor de kinderen). Het uitzicht naar beneden, maar ook over de bergen, is erg mooi. Bij terugkomst op het Columbia Icefield Glacier Discovery Centre lopen we direct terug naar camper. We hebben nog een paar uur te reizen. Het begint ondertussen weer te regenen en er is veel bewolking, waardoor we veel minder mooie vergezichten hebben.


Bow Lake en Peyto Lake

Onderweg maken we een korte stop bij Bow Lake en stoppen vervolgens bij Peyto Lake. Vanaf de parkeerplaats is het een korte maar pittige wandeling naar dit meer. Het is een van de mooiste meren van de wereld, dus deze wandeling wilt papa wel maken. Daan en Emma hebben geen zin om de warme camper uit te gaan. Mama blijft bij ze. Sara wilt wel mee, dus papa en Sara gaan samen op pad. Na 100 meter lopen, wilt Sara gedragen worden. Met een verhoogde hartslag en een paar zweetdruppels komen we aan bij het uitzichtpunt. Inderdaad, wat is dit een mooie, maar ook onwerkelijk, uitziend meer. De terugweg lopen we naar beneden, is toch wel zo fijn!


De regen en de bewolking maakt dat we weinig meer zien van de omgeving. We rijden daarom door naar de camping. De komende dagen hebben we nog de tijd om een deel van deze route opnieuw te rijden.

 

Aanrader

De camping heeft mooie ruime plaatsen, maar is wel erg groot. Het is vooral een functionele camping, dichtbij het centrum van Banff en de bezienswaardigheden.


 

Tips

  • Je kan rondom Jasper en Banff veel activiteiten doen. Voor een aantal activiteiten krijg je korting met een package deal.

  • Wij hebben de Ultimate Explorer Combo with Maligne Lake geboekt bij de Banff Jasper Collection van Pursuit. We krijgen hiervoor de volgende attracties:

1) Banff Gondola

2) Colombia Icefield Adventure

3) Colombia Icefield Skywalk

4) Maligne Lake Cruise

  • Kinderen tot en met 5 jaar zijn gratis (infant), mits ze bij je op schoot zitten. Zelfs als je niet van plan bent om ze op schoot te laten zitten, dan kan je alsnog een infant kaartje kopen. Er is altijd wel genoeg zitplaats.

  • Bij het kopen van de tickets kan je ook al data en tijden uitkiezen wanneer je bovenstaande activiteiten wilt uitvoeren, zodat je verzekert bent van je plekken. Weet je nog niet je precieze planning, dan kan je dat op een later moment nog invullen. In het hoogseizoen is het wel handig om tijdig de activiteiten in te plannen, want het is wel snel vol.









Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


Komentowanie zostało wyłączone.
bottom of page