top of page
maartenbruinsma

Jasper

Bijgewerkt op: 1 feb. 2023

Gisteravond hebben we genoten van de stralende sterren bij het kampvuur. Vandaag is van dat idyllische beeld weinig meer over. Het regent weer en voor de rest van de dag zal het ook blijven regenen.

Relaxdag

Het weer nodigt niet uit om een leuke wandeling te maken. De kinderen zien een wandeling helemaal niet zitten. Ze zeggen dat ze een beter idee hebben: zwemmen en sushi eten. Jasper blijkt een binnenzwembad te hebben. Gisteren hadden de kinderen al snel een sushirestaurant gezien, dus dat komt ook goed. We gaan mee met het idee van de kids.


We nemen ook de gelegenheid om in de ochtend te relaxen. De kinderen kijken op hun tablets naar filmpjes en ze zijn druk bezig om alle opdrachten uit het, gister ontvangen, activiteitenboekje uit te voeren. Alle opdrachten zijn volbracht en we leveren de ingevulde boekjes in bij de receptie. De kinderen worden beloond met een medaille van Parks Canada Xplore. Wat zijn ze trots!


Zwemmen en sushi eten

Nu is het tijd voor meer actie, op naar Jasper Fitness & Aquatic Centre. Wij vinden het altijd heel leuk om te zwemmen. Het zwembad heeft een groot zwembad, peuterbad, groot bubbelbad en een leuke glijbaan. Ook heeft het zwembad zwemvesten en veel speelgoed liggen waar je gebruik van mag maken. We vermaken ons, met gemak, een aantal uren om verrimpelt het zwembad te verlaten.


We hebben honger gekregen van al het zwemmen. In het sushi restaurant bestellen we verschillende soorten sushi. De ene is nog lekkerder dan de ander. Daan is helemaal weg van de ebi tempura maki (sushi met daarin een gefrituurde garnaal). Emma en Sara houden het bij Kappa maki, oftewel sushi met komkommer. We bestellen nog twee keer een extra portie. Op de kaart staat ook udon noodles soep. We hebben hier nog goede herinneringen aan uit Singapore. We halen een beetje smaakherinneringen op en bestellen ook deze noodles soep. Wat een heerlijke avond!

 

Aanrader

Het is een mooie camping die in 2021 volledig is gerenoveerd. De camping is groot, maar door de ruime opzet ervaar je dit niet. Het aantal douches en toiletten is wel zeer beperkt. We hadden een campingplaats zonder stroom (omdat andere plaatsen al vol zaten). Voor een paar dagen is dit prima te doen.

 

Tip

  • Parks Canada Xplore is een geweldige manier voor kinderen van 6 tot 12 jaar om de natuur van de nationale parken van Canada te ontdekken. Er zijn verschillende (gratis) activiteiten waar de kinderen veel plezier aan beleven.

  • Als je bij een nationaal park verblijft en de kinderen vullen het activiteiten boekje in, krijgen ze een medaille van dat specifieke park. Ze kunnen tijdens de reis dus heel veel medailles sparen!

  • Sommige nationale parken hebben naast de te reserveren campeerplaatsen, ook een "first come, first serve" campeerplaats. Mocht je op de bonnefooi willen reizen, dan is dit ook een goede optie.



Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page