top of page
maartenbruinsma

Kelowna

Bijgewerkt op: 1 feb. 2023

De komende dagen rijden we via Kelowna terug naar Vancouver. In Kelowna en omgeving zijn veel wijnboerderijen, dus een wijnproeverij mag niet ontbreken.

Kersen plukken

De komende dagen blijven tropisch warm. Het is een heerlijke temperatuur om bij te ontbijten, daarna wordt het voor ons toch wel iets te warm. Vandaag rijden we naar Kelowna.


De omgeving verandert langzaam naar een minder bergachtig gebied. Eind van de ochtend zijn we in de buurt van Kelowna. We gaan kersen plukken bij een boerderij. We krijgen een emmertje en in de boomgaard kunnen we aan de slag. Ze adviseren ons om ook bij iedere boom de kersen te proeven, want het kan immers van elkaar verschillen. Dat hoeft ze niet een tweede keer te vertellen. De kinderen staan op de ladder de kersen te plukken. De kersen gaan niet in de emmer, maar allemaal in het mondje. Ze zijn ook echt lekker. Langzaam wordt ook het emmertje wel gevuld.


We rijden door naar de camping. Het is een grote camping met veel vaste gasten, waar we warm worden ontvangen. Iedereen groet ons vriendelijk. We kunnen zwemmen in het meer of het zwembad. De kinderen willen het liefst in het zwembad spelen. Mama vindt het iets te fris en gaat in de bubbelbad. De rest van de middag brengen we in het water door.


Wijnproeverij

We hebben een fijne nacht achter de rug. Rondom Kelowna kan je mooie fietstochten maken. We hebben voor vandaag een fietstocht langs Okanagan Lake op het programma staan. We vinden het echter te warm en kiezen voor een rustiger programma. We gaan als eerste naar een lokale farmer markt. Dit is de grootste farmer markt van Brits-Columbia, maar stel je er niet te veel van voor. Je kan er ook een karikatuurtekening laten maken. We gaan met zijn vijfjes er klaar voor zitten. We hebben plezier als de eerste lijnen op papier worden gezet en we langzaam onszelf gaan herkennen.


Met een leuke tekening in de hand, bestellen we daarna een paar crêpes. Ze smaken echt heerlijk. We rijden daarna door om een wijnproeverij te doen bij Blind Tiger. Papa proeft 4 verschillende wijntjes terwijl een sommelier een leuke toelichting per wijntje geeft. De kinderen vinden het ook leuk, want bij elk nieuw wijntje krijgen ze niet een slokje maar een stukje chocolade. Ze willen wel steeds weten of papa de wijn lekker vindt. Daan en Emma willen ook graag de wijn ruiken. Na de proeverij blijven we op de wijngaard om te genieten van een lekkere lunch. Voordat we weggaan, kopen we ook nog een fles wijn van de proeverij, die zal vanavond heerlijk smaken. We dachten dat de kinderen de wijnproeverij heel saai zouden vinden, maar ze vonden het fantastisch! Als we terug lopen naar de camper vragen de kinderen of we morgen weer gaan, zo leuk hebben ze het gehad. Op de camping gaan we weer naar het zwembad.


Burnaby

De volgende dag verlaten we Kelowna en rijden we naar Vancouver. Het is een lange reisdag zonder veel bijzondere plekken. Hoe dichter we bij Vancouver komen, hoe drukker het wordt. We staan lang in de file en komen uiteindelijk pas einde van de dag aan op de stadscamping.

 

Camping: Holiday Park

Aanrader

Het is een grote camping met zwembaden, hot tubs, tennisbanen en het ligt aan het meer. Je hoeft de camping niet af om je een dagje te vermaken. Je moet minimaal 2 nachten reserveren, wil je op deze camping staan.


Aanrader

De camping ligt in de buitenwijk van Vancouver, maar is toch eenvoudig vanaf de snelweg te bereiken. De camping is heel geschikt om naar downtown Vancouver te gaan of om de volgende dag de oversteek naar Vancouver Island te maken.



Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page