top of page
maartenbruinsma

Maligne Lake

Bijgewerkt op: 1 feb. 2023

De regen heeft plaatsgemaakt voor de zon. Buiten is alles nog nat en de zon laat langzaam alles opdrogen. We rijden via Maligne Lake terug naar Jasper. Een flinke omweg, maar zeker de moeite waard.


Medicine

Door het zonnetje zou je denken dat de temperatuur buiten aangenaam is, maar als we de camperdeur openen voelen we dat het nog erg fris is. We blijven daarom lekker binnen zitten in onze warme camper om van onze cornflakes en fruit loops te genieten. Na het ontbijt starten we de motor, op naar Maligne Lake. Net voor Jasper nemen we de afslag en de grote weg maakt al snel plaats voor een bergweg. Het is een mooie bergroute en onderweg maken we een korte stop bij Medicine Lake (Lookout point). We worden ook geconfronteerd met het feit dat hier een aantal jaren geleden grote bosbranden zijn geweest. Tijdens onze reis in Australië zijn we ook door verschillende gebieden gereden waar bosbranden zijn geweest. Daar zag je dat de bossen (met name de eucalyptus bomen) zich snel herstelden. Hier in Canada zie je juist helemaal geen herstel van de naaldbomen en dat ziet er treurig uit. We rijden rustig verder tot we bij Maligne Lake aankomen.


Maligne Lake cruise

We hebben een boottocht op het programma staan. We hebben de boottocht al vooraf gereserveerd en moeten nog 2 uur wachten. We maken een korte wandeling en laten ons verwennen met een lekkere lunch op het terras van de Maligne Lake Chalet and Guest House.


We mogen de boot op. Alles verloopt heel gestructureerd en na een korte uitleg varen we weg. Er worden met kleine overdekte bootjes gevaren met een klein open achterdek. Op het meer zijn ook verschillende mensen aan het kajakken. De boot mindert vaart als we langs varen, zodat ze geen last hebben van de golfslag van onze boot. Papa staat ondertussen op het achterdek foto’s te maken van het blauwe meer met op de achtergrond grillige bergen. Na 45 minuten varen, hebben we een stop voor een korte wandeling. Of beter gezegd, een hele mooie plek om foto’s te maken. De stop is eigenlijk te kort om echt te kunnen genieten van dit prachtige stukje natuur. We stappen weer de boot op en varen weer terug.


We zien een moose

Op de terugreis naar onze camping zien we allemaal auto’s stil staan. We stoppen natuurlijk ook, want er is dan vaak een dier te zien. In de bossen verscholen staat een hertachtig dier met haar jong. Is het een elk of een moose? We weten het niet. Google momentje. Een moose.


We rijden Jasper binnen en parkeren onze camper op de gratis RV parkeerplaats (RV Parking Lot) waarna je in 5 minuten het centrum binnen loopt. Jasper heeft een paar gezellige straatjes met een beetje een wintersportsfeer. We slenteren een beetje langs alle winkeltjes en kopen wat lekkers.


Hout rapen voor ons kampvuur

In een paar minuten rijden we naar Whistlers Campground. Dit is een enorm grote camping en als we op de parkeerplaats van de receptie zijn, wordt dit beeld bevestigd. We vragen ons toch een beetje af of deze camping niet te kolossaal voor ons is. De kinderen krijgen ieder een activiteitenboekje en ze vertellen ons waar we gratis hout kunnen pakken voor een kampvuur. De grote berg met houtblokken ligt al op ons te wachten. De kinderen zijn al snel druk bezig om de camper vol te laden, want wij houden wel van een kampvuur.


We gaan onze campingplaats opzoeken. De camping blijkt heel ruim opgezet te zijn en bestaat uit allemaal kleine ‘loops’ met kampeerplaatsen. Je hebt niet in de gaten dat de camping zo groot is. We worden opgewacht door een paar grondeekhoorns. Wat een vrolijke beestjes! We gaan direct met het hout aan de slag om het kampvuur te maken. Het blijkt toch weer lastig om het vuur aan te krijgen zonder aanmaakblokjes, maar met veel moeite is het toch gelukt.


Nu het vuurtje lekker brand, kunnen we de fles wijn ontkurken. Proost op een gezellige avond. We eten onder het knisperende geluid van het brandend hout. Na het eten maakt dit knisperend geluid plaats voor paar enthousiaste kinderen. Het is weer tijd voor marshmallows! Wat blijft dat toch leuk en lekker om te doen. Voor bedtijd gaan de kinderen nog douchen, wel zo fijn om zonder de rookgeur in bed te liggen. De kinderen gaan vol energie naar bed, maar vallen snel in slaap. We gaan onder een dekentje bij het kampvuur zitten en kletsen over alle mooie momenten die we deze reis al met elkaar hebben meegemaakt.

 

Aanrader

Het is een mooie camping die in 2021 volledig is gerenoveerd. De camping is groot, maar door de ruime opzet ervaar je dit niet. Het aantal douches en toiletten is wel zeer beperkt. We hadden een campingplaats zonder stroom (omdat andere plaatsen al vol zaten). Voor een paar dagen is dit prima te doen.

 

Tips

  • Je kan rondom Jasper en Banff veel activiteiten doen. Voor een aantal activiteiten krijg je korting met een package deal.

  • De campings op de nationale parken zijn, zeker tijdens het hoogseizoen, snel volgeboekt. Je kan deze campings boeken via www.pc.gc.ca. Op deze site staat ook op welke dag het mogelijk is om een campingplaats te reserveren. Voor het hoogseizoen is dat meestal begin januari. Het is zeer aan te raden om dan direct een campingplaats te boeken want alles is binnen een paar uur weg. Schik niet als er, net als bij ons, 20.000 andere wachtenden voor je zijn. Wij hebben ook nog een campingplaats kunnen reserveren (maar wel zonder stroom).

  • Reis je met een camper dan kies je voor de optie ‘Frontcountry camping’.

  • Het is in de zomerperiode (met name augustus en september) niet (altijd) toegestaan om een kampvuur te maken gezien het gevaar van bosbranden.



Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


Комментарии отключены.
bottom of page