top of page
maartenbruinsma

Citytrip in Melbourne

Bijgewerkt op: 27 jan. 2023

Gisteravond zijn we vanuit Singapore vertrokken naar Melbourne. De komende 2 dagen gaan we deze stad verkennen. Al zullen we ook onze jetlag en regen moeten overwinnen.

Na een nachtvlucht van 7,5 uur landen we begin van de ochtend in Melbourne. De vlucht is eigenlijk te kort voor een goede nachtrust. Zeker als een van de kinderen in de nacht moet overgeven. Ze zijn wel klaar met wachten, want ook Emma heeft tijdens het landen overgegeven. Gelukkig hadden we reservekleding bij ons, maar het is een vlucht om snel te vergeten.


We hebben snel onze koffers en gaan op zoek naar het treinstation. We kunnen het nergens vinden. Blijkt dat er helemaal geen treinstation is op het vliegveld! Wel een beetje bijzonder dat zo'n grote stad geen directe treinverbinding heeft met het vliegveld. Je kan alleen met de SkyBus City Express of taxi naar het centrum.


We lopen naar buiten richting de taxi's. We voelen de koude wind in ons gezicht. Snel maken we onze jassen dicht. We hebben een taxi gevonden en rijden naar de stad toe. Ondertussen begint het te regenen. Pfoe, dat valt toch een beetje tegen na een warm en zonovergoten Singapore.


Na een uurtje reizen komen we aan bij ons appartement in Collins Street. We zitten midden in het stadscentrum met alle shops- en eetgelegenheden. In Melbourne zijn er veel opties om een appartement te huren. Wij hebben deze eenvoudig geboekt via booking.com. We leggen onze tassen in het appartement en gaan de stad in. We lopen langs een klein gezellige crêperie ‘Roule Galette’. We bestellen een lekkere crêpe met aardbeien en slagroom en een crêpe met suiker. Wat smaakt dit toch lekker! We merken dat het zitten de kinderen moe maakt. We lopen terug naar het appartement voor een kort middagdutje, want de nacht was toch wel erg kort.


Het is regenachtig, dus na onze powernap besluiten we om maar een korte wandeling door de stad te maken en vooral te relaxen. Daan, Emma en Sara mogen ieder iets voor het avondeten kiezen. We komen terug in het appartement met spaghetti bolognese, sushi en pizza's. Een bijzondere combinatie, maar alles wordt tot de laatste kruimel opgegeten. Begin van de avond is iedereen nog klaar wakker. We hebben vanuit Nederland, in hersluitbare plastic zakjes, een paar spelletjes (reisedities) meegenomen. Deze komen nu goed van pas. We maken er een gezellige avond van.


Sara (2 jaar) heeft nogal moeite om te wennen aan de nieuwe tijdszone waarin we ons bevinden. Het wordt 1:00 uur, 2:00 uur en 3:00 uur, maar ze blijft wakker. Gelukkig valt ze rond 4.30 eindelijk in slaap, en wij dus ook.


Helaas is het de volgende dag ook regenachtig. In de winter is Melbourne niet zo'n bruisende stad. Na een leuke start in Singapore, kunnen we hier nog niet echt wennen. Natuurlijk komt dit ook door de regen die met bakken uit de lucht komt vallen. We trekken er toch maar op uit om de bekende bezienswaardigheden te ontdekken.

We gaan eerst naar St, Paul's Cathedral waar Gaia ‘de wereldbol van 7 meter doorsnede’ wordt tentoongesteld. Hier kunnen we de kinderen op een leuke manier laten zien waar we vandaan komen, waar we nu zijn en waar we nog naartoe gaan. Ze kijken vol verbazing naar de wereldbol. Voor we verder de stad gaan verkennen, gaan we eerst op zoek naar een lekkere warme trui en een bikini voor mama. Vergeten... Deze liggen namelijk nog thuis.


Na de lunch pakken we de tram naar Queen Victoria Market. We hadden ons misschien iets beter moeten voorbereiden, want de markt blijkt net gesloten te zijn (15:00 uur). We gaan naar de Federation Square, maar alles is gesloten en op Centre Place is geen straatartiest te vinden. Het valt allemaal een beetje tegen. Gelukkig vinden de kinderen het prachtig om met de gratis tram het hele centrum door te reizen, dus we maken nog een paar extra ritjes. Gewoon omdat het kan.


We halen nog wat te eten en gaan op tijd slapen. Morgen moeten we 'vroeg' opstaan om de camper op te halen.

 

Aanrader

Het appartement ligt op een geweldige locatie in het centrum van Melbourne. Het appartement is schoon en mooi ingericht, met heerlijke bedden. De tramhalte is voor de deur. Het appartement heeft ook een wasmachine (inclusief wasmiddel) en een droger. Erg handig met kleine kinderen.

 

Tips

  • Trek je kleine kinderen een onesie aan. Dit is lekker warm in het vliegtuig.

  • Neem reservekleding voor de kinderen mee voor in het vliegtuig.

  • Laat de kinderen niet te laat in het vliegtuig eten. Ookal hebben ze een lekker menu staan, als je wilt dat de kinderen snel gaan slapen en niet misselijk worden, dan vooral overslaan.



Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page