top of page
maartenbruinsma

Ucluelet - Campbell river

Bijgewerkt op: 1 feb. 2023

We hebben vandaag een lange reisdag naar Campbell river op het programma staan. Gelukkig hebben we onderweg een paar leuke activiteiten gepland en zien we weer wildlife.

Vol op de rem voor een beer

We liggen op bed en Emma zit foto’s op papa’s telefoon te bekijken. Ze ziet de foto’s van de zeehonden en wit deze ook graag zien. We lopen daarom, voor het ontbijt, al even naar het water om te kijken of ze er nog zwemmen. Helaas, geen zeehond te zien.


Na het ontbijt rijden we de camping af. Na 500 meter moeten we echt vol op de rem. Er rent een beer de weg over die wordt achtervolgt door een hond. Gelukkig gaat het allemaal maar net goed, maar we hebben wel een mega adrenalinekick. Bij het informatiecentrum leveren de kinderen de activiteitenboekjes in en krijgen ze weer een medaille. Ook al hebben ze hun derde medaille gekregen, ze zijn nog steeds even trots als de eerste keer.


Englishman River Falls Provincial Park

We rijden een tijdje en maken een stop bij Englishman River Falls Provincial Park. Het is erg warm. Gelukkig is de wandeling naar de waterval, in de bossen. Bij de ingang van de wandeling staat dat er gisteren nog een beer is gezien. Vandaag is er een grote schoolklas, dus de beer zal wel ergens anders naartoe zijn gegaan. Het is een korte wandeling naar de waterval, maar het is zeker de moeite waard.


Miracle Beach

De volgende stop is aan het strand op Miracle Beach Provincial Park. Het is er gelukkig druk met locals. Het is een fantastisch strand om met (kleine) kinderen in het water te spelen. Het water is warm en is de eerste 100 meter heel ondiep. Daan, Emma en Sara zijn druk schelpen aan het zoeken. We vinden een bijzondere platte schelp met een ‘afdruk’ van een zeester erop. Al snel vinden ze meer van deze ‘bijzondere’ schelpen. Natuurlijk moeten we ook elkaar nat spetteren, door het water rennen om je daarna in het water te laten vallen. Wat een plezier! Bij de camper douchen we de kinderen af bij onze buitendouche. We vroegen ons de hele vakantie al af wanneer je de buitendouche zou gebruiken. Nu dus.


Het laatste deel van de reis rijden we in een stuk door naar Brown's Bay Resort. De laatste 5 kilometer is off-road. We stuiteren met de camper over de weg heen. Niet echt comfortabel, maar we worden beloond met een heel mooie camping. De camping heeft twee niveaus, beneden bij het water en de hoger gelegen campingplaatsen. Wij staan boven, waar je een prachtig uitzicht over de baai hebt. Er staan vooral oudere Canadese en Amerikaanse stellen, waarvan vele jaarlijks terug keren naar deze camping. Ze vertellen ons over de dolfijnen en walvissen die hier vaak zwemmen, maar ook dat ze deze nu al bijna 2 weken niet hebben gezien.


Als de zon ondergaat ontstaat er een surrealistisch beeld als er een groot cruiseschip vanuit Alaska voorbij komt varen. Voordat we gaan slapen, genieten we nog van de mooie sterrenhemel.

 

Aanrader

De ligging van deze camping is echt heel gaaf, zelfs als er geen walvissen en dolfijnen in de baai zwemmen. De camping ziet er netjes verzorgd uit. Alleen de off-road weg naar de camping is minder aangenaam.





Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page