top of page
maartenbruinsma

Walvissen en orka's in Campbell river

Bijgewerkt op: 1 feb. 2023

We hebben vandaag een leuke excursie op het programma staan, we gaan walvissen en orka’s proberen te spotten. De excursie begint pas vanmiddag, dus 's ochtends hebben we tijd om naar de haven te lopen.


Zeehonden

Op een campingplaats met dit uitzicht, moet je ’s ochtends wel buiten ontbijten. Dus dat doen wij ook. In de haven zien we iets zwemmen. Wat zou het zijn? We lopen naar beneden om een kijkje te nemen. Er zwemmen een paar zeehonden, waarvan een met een jong. Het water is kraakhelder, dus we kunnen ze heel goed zien zwemmen. Een visser heeft een paar zalmen gevangen. Hij is zijn vangst aan het schoonmaken en de viskoppen worden gretig door de zeehonden opgegeten.


Walviscruise

Einde van de ochtend gaan we naar de haven van Campbell River. We hebben een walvis cruise geboekt bij Eagle Eye Adventures. Dit is door Nederlanders opgericht en ze varen met kleine bootjes om met name walvissen te zoeken. Onze schipper Jos vraagt ons wat we graag willen zien. “Orka’s”, zeggen we in koor. Jos: “Dit kan ik niet beloven, want we hebben ze al een paar dagen niet gezien.” Als we weg varen, hoort Jos op de boordradio dat er orka’s zijn gezien. Ze zwemmen echter buiten het gebied waar de excursie normaal vaart. Jos vraagt aan de rest van de passagiers of ze het goed vinden dat we ernaar toe varen. We kunnen ondertussen niet stoppen als we een walvis zouden zien. Iedereen is voor, dus het gas gaat erop.


Na bijna een uur varen komen we in een baai. Al snel zien we de orka’s. Ze zwemmen heel dicht langs het strand. Wij moeten, volgens de lokale wetgeving, 400 meter afstand houden. Dat is best ver, maar met een verrekijker kan je de orka’s goed zien. De orka’s zijn heel actief en lijken op een zeehond te jagen. We worden getrakteerd op een mooi schouwspel.


Na een tijdje wordt het rustiger en beginnen we rustig terug te varen. Op een boei zien we zeeleeuwen liggen die van het zonnetje aan het genieten zijn. Iets daarna zien we de eerste walvis en daarna nog een en iets later nog eentje. We vallen van de ene verbazing in de andere. Wouw wat een gave boottrip! Echt een aanrader. Een aantal foto’s zijn tijdens onze trip door Eagle Eye Adventures gemaakt. Zoals je ziet is het wel verstandig om een camera met een goede zoomlens mee te nemen.


Terug op de camping hebben we nieuwe buren. De kinderen worden al snel verwend met iets lekkers door onze Amerikaanse buren. Een lekkere afsluiting van een mooie dag!

 

Aanrader

De ligging van deze camping is echt heel gaaf, zelfs als er geen walvissen en dolfijnen in de baai zwemmen. De camping ziet er netjes verzorgd uit. Alleen de off-road weg naar de camping is minder aangenaam.





Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page