top of page
maartenbruinsma

We gaan toch op wereldreis!

Bijgewerkt op: 23 jan. 2023

Vandaag is het dan zover: we gaan op wereldreis! Een reis waarvan we verwacht hadden dat deze niet meer zou plaatsvinden.

Begin mei 2020 zouden we op wereldreis gaan tot 7 weken daarvoor de wereld op slot ging door de coronapandemie. Wellicht iets te naïef hebben we onze reis twee keer tevergeefs omgeboekt. Gelukkig was het in 2022 wel raak.


In april 2022 hoorden we dat onze zoon, van toen 5 jaar, zeer waarschijnlijk in groep 2 zou blijven. Een jaartje extra kleuteren leek ons ook verstandig. Hij ging in december 2020 voor het eerst naar school tot de lockdown 7 dagen later begon. Ondanks dat Daan 5 jaar en leerplichtig is, hebben we de kans gegrepen om toch een deel van onze geplande wereldreis te doen. Vandaag, twee jaar later, begint onze grootste reis als gezin. We gaan een wereldreis maken van ruim 2.5 maand.


We zouden in 2020 onze wereldreis in Zuid-Afrika starten, maar daarvoor is nu te weinig tijd. We hebben daarom Afrika ingeruild voor een stukje Afrika dichterbij huis. Met een knipoog naar onze initiële wereldreis, starten we met een lang weekend op Safari Resort De Beekse Bergen. Als reiziger moet je toch een beetje flexibel zijn en je plannen aanpassen waar nodig.


De komende 2,5 maand reizen we, na de Beekse Bergen, naar Singapore, Australië en Canada. De kinderen (2, 4 en 5 jaar) hebben nog nooit gevlogen, dus we wilden de vliegreis naar Australië daarom opdelen. We maken eerst een 5-daagse citytrip naar Singapore. Een citytrip is ook nieuw voor de kinderen, dus we zijn benieuwd hoe ze zo’n grote stad gaan ervaren. Daarna gaan we naar Australië. In een camper zullen we in 6 weken van Melbourne, via de oostkust, naar Cairns reizen. We sluiten onze reis af in Canada. In bijna 4 weken zullen we het westen van Canada ontdekken, van Vancouver Island tot de Rocky Mountains.


Een afwisselende reis. Wij houden van wildlife en minder van het bezoeken van een museum. We hebben veel leuke activiteiten op land en zee gepland. We zullen onze ervaringen in blogs met je delen. Reis je met ons mee?



Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page